Mapa Grenady – kde leží Grenada?

1674

Grenada je ostrovním státem v Karibiku. Patří do pásu ostrovů, který se nazývá Malé Antily, a konkrétně je součástí jejich východní větve, která nese označení Návětrné ostrovy. Ačkoli se jedná o menší státní útvar, který nepatří k nejvyhledávanějším turistickým destinacím (jako třeba blízko ležící Barbados), pokud cestovatelé touží po klidné exotické destinaci, jež snoubí krásnou přírodu s jedinečnými kulturními památkami, o Grenadě mohou začít uvažovat.

Co se týče přírodních kras, určitě doporučujeme nádherné pláže u zátok a zálivů na jihu země, ale také tropickou džungli nebo sopečná jezera. Ty ukrývají i termální prameny, takže v krásném prostředí lze něco udělat pro své zdraví. Lidské ruce pak vybudovali především tradiční malé vesničky ve vnitrozemí a město St. George‚s, u kterého se nachází i další úchvatná kulturní podívaná. Pod mořskou hladinou si je totiž možné prohlédnout 60 soch, jež jsou pokryté korály.

Kde leží Grenada – poloha a základní geografické informace o Grenadě

Tento stát je vlastně soustavou více ostrovů sopečného původu. Jedná se o hlavní ostrov Grenada a jižní část souostroví Grenadiny. Tu tvoří 600 ostrovů (největším z nich je Carriacou), jež jsou rozděleny mezi státy Svatý Vincent a Grenadiny a právě Grenadu. Zemi naleznete na mapě na souřadnicích 12°7′ severní šířky a 61°40′ západní délky a sousedí s několika dalšími významnými karibskými státy.

Blízké země:

  • Trinidad a Tobago
  • Barbados
  • Svatý Vincent a Grenadiny
  • Venezuela

Grenada patří k nejmenším nezávislým státům na západní polokouli, neboť disponuje celkovou rozlohou 348,5 km2. Na této ploše žije necelých 110 000 obyvatel, takže zde žije o něco více lidí než třeba v Liberci. Hlavním městem země je již zmíněný Saint George‚s, jenž se nachází na samém jihu hlavního ostrova. Pro turisty jsou lákadlem nejen nedaleké sochy pod mořskou hladinou, ale také starý přístav a kamenné domy, pro které je někdy nazýván nejhezčím městem karibské oblasti.

Veškeré ostrovy, které patří ke Grenadě, jsou velmi hustě zalesněny, takže se zde nebudou nudit ani milovníci tropické vnitrozemské přírody. Hlavní ostrov je především pahorkatý, přičemž nejvyšším vrcholem celého ostrovního státu je neaktivní stratovulkán Mount Saint Catherine s výškou 840 m n. m.

Předchozí článekMapa Gabonu – kde leží Gabon?
Další článekMapa Hondurasu – kde leží Honduras?